Tästä alkaa siis blogi, joka seuraa koiraperheemme elämää ja arkea!

 

Perheeseemme kuuluu pieni tyttö ja viisi koiraa :) Elämämme siis pyörii aikalailla koirien kanssa tavalla tai toisella. Asumme Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa. Meillä asustaa tällä hetkellä jämtlanninpystykorva uros, keeshond uros ja kaksi borderterrieri narttua. Viides koiramme suomenpystykorva narttu asuu Anne-Marin vanhempien luona. Koirat ovat kuuluneet elämäämme jo lapsuudesta asti. Meidän kummankin lapsuuden kodeissani on aina ollut koiria.

Jaakko harrastaa hirvenpyyntiä ja myös pienimuotoisesti linnunpyyntiä, aina kuin siihen aikaa riittää. Metsästys ja metsästyskoirat on aina ollut osa elämää. Hirvenpyynissä mukana on Kai-koira (jämtlanninpystykorva). Kai on kertaalleen käytetty hirvenhaukkukokeessa, jossa haukkui AVO1 pisteillä 81. Kaita on käytetty ainoastaan käyttöpuolella. Aiemmin pyynnissä mukana oli Jaakon omistama jämtlanninpystykorva Karo (Junttilan Karo). Karo oli erittäin ansioitunut niin näyttö kuin käyttö puolella. Mainittakoon Karon saavutuksista, C.I.B POHJ MVA FIN MVA FIN KVA SE MVA DK MVA SE KVA V-02 KBHV-03.

Anne-Marin ensimmäinen oma koira oli cockerspanieli narttu (Arctican Fatima "Nella"), joka saavutti 10 vuoden iän. Sittemmin meni jonkin aikaa ja Anne-Marin elämään mukaan tuli keeshond uros (Javira`s Lenni). Kun muutimme yhteen, perheemme kasvoi yhdellä borderterrieri nartulla (Karahkan Sani) ja myöhemmin toisellakin borderilla (Karahkan Sinni). Kun muutimme omakotitaloon, laumamme kasvoi jämtlanninpystykorvalla (Karahkan Cai). Viime keväänä A-M hankki veljensä kanssa yhteisomistukseen suomenpystykorva nartun (Karahkan Daru).

Anne-Mari&Jaakko